I den russiske Rostov-region har en noget usædvanlig hændelse tiltrukket sig opmærksomhed, da 10 børn fra børnehaven Nr. 38 'Raduga', som betyder 'Regnbue', blev officielt indført i Yunarmiya ungdomsbevægelsen. Denne ceremoni fandt sted på en militær enhed tilhørende Ruslands Sydlige Militærdistrikt og blev delt på det russiske sociale medie VKontakte.
Ceremonien indeholdt et særligt øjeblik, hvor børnehaven modtog en modelinstallation, der viser en dag fra den 'særlige militære operation', nærmere bestemt befrielsen af den ukrainske by Bakhmut. Denne model, udført af Senior Sergeant Roman Sergeyevich K., skal udstilles i en mini-museum dedikeret til 'Den Store Fædrelandskrig', ifølge en erklæring citeret af United24 Media. Regionen's departments chef, Ponomarenko, overrakte børnene deres officielle militærcertifikater.
Under ceremonien sang børnene Yunarmiyas hymne 'Serving Russia' og demonstrerede deres evner i marchteknikker, inden de deltog i en blomsterlægningsceremoni ved et mindesmærke for russiske soldater.
Militarisering af unge sind
Det er ikke første gang, at russiske myndigheder har fået kritik for at involvere børn og unge i militære aktiviteter. Tidligere rapporter har peget på, at træningen for DOSAAF (Det Frivillige Selskab til Støtte for Hæren, Luftfarten og Marinen) nu er obligatorisk i midlertidigt besatte ukrainske områder fra en alder af 14, en ændring fra den tidligere minimumsalder på 18.
Yunarmiya, også kendt som Ungdomshæren, spiller en central rolle i disse bestræbelser, hvor skolebørn deltager i sommerlejre for skydetræning og 'modighedsundervisning' med det formål at forme unge sind til en militær tankegang. Ifølge Mariupol Byraad er dette en del af en større indsats fra russiske myndigheder for at militarisere børn og unge.
Indførelsen af så unge børn som børnehaveelever i sådanne bevægelser har affødt bekymring og debat om etik og intentionerne bag Ruslands strategier til inddragelse af børn i militære mål og aktiviteter. Denne ceremoni i Rostov-regionen er blot et eksempel på den voksende tendens.