Lithuania har taget bemærkelsesværdige skridt for at styrke sine nationale grænser som svar på en stigende trussel fra Rusland. Med en strategisk tilgang fokuserer landet på at sikre ny og eksisterende infrastruktur.
Styrkning af Broer
Det baltiske land har afsløret planer om øget sikkerhed langs hele grænsen efter eskalerende spændinger med Kreml. En kritisk passage i denne plan er at forstærke broer, der forbinder Lithuania til den russiske enklave Kaliningrad.
Lithuanian myndigheder har ikke tøvet med at understrege deres beslutsomhed. De har erklæret sig klar til at ødelægge broerne, hvis det skulle blive nødvendigt for at forhindre en mulig russisk invasion, rapporterer Ziare.
Med opdateringer fra det lithauiske Forsvarsministerium via sociale medier blev det meddelt: "Lithuania har befæstet endnu en bro over Nemunas-floden på ruten, der går til Kaliningrad."
Denne indsats viser en nøje udført plan om at imødegå og neutralisere enhver fremadskridende fjendtlig styrke, hvis situationen kræver det.
Test af Anti-Tank Hindringer
Ud over at sikre disse vitale broer er Lithania også i gang med at afprøve jern anti-tank forhindringer. Disse er designet til at understøtte de allerede installerede "drage tænder", en type anti-fartøjs barriere.
Denne nye form for forsvar har vist sig effektiv mod tunge militære køretøjer, hvilket væsentligt forsinker enhver offensiv fremrykning. Hvis nødvendigt, er Lithania forberedt på at supplere de fysiske barrikader med militær magt for at beskytte sine grænser.
Derudover har Polen også styrket sit forsvar ved grænserne både til Rusland og Belarus. Den polske viceminister for forsvar, Cezary Tomczyk, annoncerede denne uge, at byggearbejdet på de såkaldte "Østlige Skjold" fortifikationer nu vil starte med det samme i stedet for næste år som oprindeligt planlagt.
Dette øgede fokus på grænsebeskyttelse illustrerer de spændinger, der fortsat stiger i regionen, hvor både Litauen og Polen søger at starte egne initiativer for at afskrække enhver trussel fra øst. Landene forbereder sig ikke kun med synlige barrierer, men også med diplomati og militær samarbejde inden for NATO-alliancen.